Raziskave in razvoj

V podjetju Widlab smo na področju konoplje celostno raziskovalno usmerjeni. Preučujemo korake od pridelave do končnih izdelkov, s poudarkom na kakovostnih končnih izdelkih, ki koristijo končnim uporabnikom.

Raziskave in razvoj procesov in izdelkov iz konoplje

Pridelava konoplje ali kjer se vse začne
Sami imamo zgolj manjše pridelovalne površine, kar nam služi predvsem za namen raziskav in optimizacije izbrane palete vrst konoplje za različne namene. Širše pa sodelujemo z večjimi, uveljavljenimi pridelovalci in jim tako svetujemo ter nudimo tudi naše zmogljivosti za predelavo.

Predelava konoplje
Konopljo je možno predelati po več postopkih, do različnih faz. Kot prvi korak ekstrakcije sta se najbolj razvili CO2 in alkoholna metoda ekstrakcije. Tej fazi sledi faza čiščenja in nato izolacija končnega produkta v obliki konopljine smole, destilata ali izolata. To so hkrati tudi glavne sestavine za izdelavo končnih izdelkov.

Razvoj in formulacija končnih izdelkov
Med končnimi izdelki iz konoplje je trenutno največje zanimanje za CBD kapljice z različnimi vrstami učinkov na počutje in za lajšanje tegob. Konopljini kanabinoidi so le ena izmed aktivnih sestavin konoplje, vse več pozornosti pa se usmerja v terpene in flavonoide, ki sta ostali dve zelo pomembni skupini sestavin, ki jih konoplja vsebuje. Usmerjeni smo tudi v razvoj kozmetičnih izdelkov, predvsem naravne kozmetike in personalizirane kozmetike. Stremimo k temu, da so izdelki, ki jih razvijamo zase in za naše naročnike, naravni in v skladu z zahtevami certificirane eko kozmetike.

Razvoj emulzij za prehrambeno industrijo
Vse bolj zanimiv, a hkrati tudi zahteven, postaja razvoj emulzij za prehrambeno industrijo. V to kategorijo umeščamo tudi tako imenovane "water-soluble" oziroma "micellar water" produkte.

S svojimi večletnimi izkušnjami vam lahko svetujemo pri razvoju izdelkov in aparatur po vaših željah, s poudarkom na prehrambeni in kozmetični panogi.

Kanabinoidi v konoplji

Terpeni v konoplji

Flavonoidi v konoplji